Meer lichamen crash MH17 naar Nederland
24 Jul 2014, 10:55
foto
Meer lichamen en lichaamsdelen van rampvlucht MH17 zijn op weg naar Nederland. (Foto: Reuters)


In Oekraïne zijn vanmorgen weer twee transportvliegtuigen met lichamen en lichaamsdelen van de slachtoffers van rampvlucht MH17 van Malaysia Airlines opgestegen, op weg naar Nederland. Vandaag worden 74 lijkkisten overgevlogen voor het lange proces van identificatie van de resten.

Het is vandaag precies een week geleden dat de Boeing 777 die van Amsterdam op weg was naar Kuala Lumpur is neergestort. Alle 298 inzittenden zijn omgekomen. Woensdag zijn de eerste 40 lijkkisten met stoffelijke overschotten in Nederland aangekomen. De bedoeling is om alle lichamen en lichaamsdelen van de slachtoffers van de rampvlucht naar Nederland te vliegen, waar ze zullen worden geïdentificeerd. In het toestel zaten 194 Nederlanders. Ook vandaag is er een ceremonie op het vliegveld van Eindhoven als de toestellen vanmiddag aankomen. Het vliegverkeer zal eveneens stil liggen gedurende de ceremonie en tussen 15.45 uur en 18.30 uur Nederlandse tijd. Alle stoffelijke resten worden vervoerd naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

Intussen zijn Britse deskundigen begonnen om de gegevens van de twee vluchtrecorders te onderzoeken. Australië heeft de politie hulp aangeboden om de rampplek te beveiligen. In Brussel zijn diplomaten van de Europese Unie bijeen om nieuwe sancties tegen Rusland te bespreken. De strafmaatregelen kunnen het verbod op leningen en voorraden door de grootste banken in Rusland omvatten.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April