Suriname krijgt BB+ van Chinees ratingsbureau
23 Jul 2014, 00:30
foto
Centrale Bankpresident Gillmore Hoefdraad in China. (Beeld: CCTV)


Suriname heeft van het Chinese Dagong Global ratings een waardering van BB+ gekregen. Deze status is dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in China. Het internationale kredietratingsbureau Standard en Poor’s en Fitch Ratings hebben Suriname dit jaar gewaardeerd met BB-.

Suriname is de eerste Zuid-Amerikaanse natie die een Chinees ratingsbureau heeft gevraagd om een officieel aanvaarde beoordeling van de kredietwaardigheid van het land op te stellen. Centrale Bankpresident Gillmore Hoefdraad die in China is, zei dat Suriname heeft gekozen voor Dagong Global Ratings door de toenemende Chinese invloed.

"Op dit moment, komt China op als een nieuwe wereldeconomie, een dominante factor in de wereldeconomie. Voor ons is het dus een strategische zet en we zijn er trots op dat we de eerste zijn. De eerste in Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied die Dagong heeft gekozen als rating agency ", zei Hoefdraad op de persconferentie, uitgezonden door CCTV.

De politieke stabiliteit en de kwaliteit van het landsbestuur blijven verbeteren. Aan de hand daarvan heeft Suriname voor zijn lokale en buitenlandse valuta de status BB+ gekregen van Dagong. Bestuursvoorzitter van het Chinese ratingsbureau, Guan Jianzhong, hoopt dat de soevereine rating van Suriname een nieuw investeringskanaal kan bouwen tussen China en Suriname en andere Zuid-Amerikaanse landen.

Een soevereine kredietrating geeft het vermogen van een land aan om zijn schulden te betalen. Het weerspiegelt ook het vermogen van een land om investeringen op de internationale markt aan te trekken.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April