Medewerker LMSZN pleegt ontoelaatbare handeling
23 Jul 2014, 06:00
foto


De directie van het dokter Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) is via een anonieme tip erachter gekomen dat een medewerker van het ziekenhuis ontoelaatbare handelingen heeft gepleegd. De medewerker zou met goedkeuring van de familie (echtgenoot en ouders) van een overleden vrouw, het lichaam van de ongeboren baby uit de buik hebben gehaald en laten begraven.

Gewestelijke politiecommandant, Stanley Benschop zegt dat de leiding van het ziekenhuis aangifte gedaan heeft hierover. De familie geeft aan dat vanwege haar geloofsovertuiging het niet mogelijk is om een overleden vrouw met een ongeboren baby te cremeren. De directie van het LMSZN zegt dat volgens de regels, de medewerker alleen in opdracht en onder toezicht van de patholoog-anatoom die handelingen kan en mag plegen.

De directie geeft aan dat zij nimmer op de hoogte is gesteld dat die handelingen gepleegd zouden worden. De zaak is aan het rollen gekomen door de tip. Tegen de medewerker is er conform de personeelswet opgetreden. Op grond daarvan is er aangifte gedaan bij de politie.
Benschop zegt dat de zaak in onderzoek is bij de politie. Het Openbaar Ministerie zal de politie instructie geven om de zaak verder af te handelen.
Advertenties