Train-de-trainer sportprogramma werpt vruchten af
23 Jul 2014, 10:00
foto
Deelnemers aan de training met enkele pupillen op de sportdag.


De Ilonka Elmont Foundation heeft in het Ready&Able train-de-trainer programma van 18 tot en met 21 juli 18 sportleiders getraind in Nickerie. De cursisten hebben ter afronding van de training en om zich te certificeren, een sportdag georganiseerd voor kinderen met een beperking.

Het programma is opgezet met financiële ondersteuning van de Nederlandse Ambassade en de logistieke ondersteuning van het commissariaat van Nickerie. De training bestond, net als de vorige training gehouden in december uit een theorie, praktijk- en certificeringsonderdeel. Nu beschikt Nickerie over 41 Ready&Able gecertificeerde sportleiders uit alle gelederen van de bevolking. Ook leden van het Korps Brandweer Nickerie hebben de training gevolgd.

Het Ready&Able train-de-trainers programma richt zich op docenten, sportbegeleiders, trainers die met mensen met een beperking werken of dat binnen de nabije toekomst zullen gaan doen. De training stimuleert meer sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen met een beperking onder leiding van meer deskundige sportleiders.

In tegenstelling tot het eerste Ready&Able programma van december is er naast het reguliere programma ook aandacht besteed aan de huidige situatie in Nickerie (verzorgd door cursisten 2013), (Algemene) Veiligheid in Sport (EHBSO – Eerste Hulp Bij Sportongevallen), Awareness, een Gezonde levensstijl, lesvoorbereiding en organisatie. Ook zijn onderwerpen als betrokkenheid van ouders en andere actuele praktijkvoorbeelden uitvoerig besproken, zegt de organisatie.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April