SLM constant bezig schema's aan te passen
23 Jul 2014, 00:00
foto
De Airbus van de SLM aan de grond sinds zondag 13 juli.


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is constant bezig de vliegschema's te wijzigen. De vlucht die dinsdag uitgevoerd zou worden, moet straks aankomen en vertrekt volgens schema om 2 uur in de ochtend. Passagiers krijgen steeds wijzigingen door. Gedupeerden die sinds zondag moesten vertrekken, balen behoorlijk van de situatie. Aan de andere kant is het moeilijk voor de SLM om vliegtuigen te huren omdat het hoog seizoen is.

De SLM gaat in de periode waarin de Airbus nog aan de grond is, in zee met de Spaanse Airline Pullmantur Air. Daarnaast zijn ook toestellen gehuurd van Euro-Atlantic Airways waar veel te doen was rond een steekvlam die uit de motor kwam. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident.

Vicepresident Commercial Affairs van de SLM, Clyde Cairo, om een reactie hierover gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het onderzoek heeft uitgewezen dat de flightcrew tijdens die vlucht correct heeft gehandeld om door te vliegen naar Paramaribo. Dit wordt bevestigd door de procedures zoals aangegeven door Boeing, de frabrikant van het vliegtuig. "Verdere communicatie tussen onze safety departement en die van Euro-Atlantic over oorzaak en gevolg hebben in alle openheid plaatsgevonden en tot tevredenheid van partijen", zegt Cairo.

In de avond wordt een vlucht verwacht uit Amsterdam om 21:10 uur. Dit toestel vertrekt om 22:40 uur. Een tweede vlucht die uitgevoerd wordt door Euro-Atlantic, wordt woensdagavond om 22 uur op de Johan Adolf Pengel Luchthaven verwacht. Dit toestel vertrekt donderdagnacht om 1.00 uur. Ook vrijdag, zaterdag en zondag zijn er SLM vluchten op de Mid-Atlantische route.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April