Huishoudelijke én openbare vergadering afgeblazen
22 Jul 2014, 14:32
foto


De huishoudelijke én de openbare vergadering van vandaag zijn afgeblazen. Er waren slechts 23 coalitieleden aanwezig. Om rechtsgeldig te kunnen vergaderingen zijn er 26 leden nodig. De oppositie verleende geen quorum. Uiteindelijk besloot assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de vergadering te verdagen.

Op de huishoudelijke vergadering zou verslag gedaan worden van verschillende werkzaamheden die verricht zijn. Daarnaast zouden ook commissies van rapporteurs worden benoemd. Nadat de huishoudelijke vergadering geen voortgang vond, werd nog gewacht op de afwezige leden om in het openbaar te kunnen vergaderen. Ook dit is niet gelukt.

De regering, met name vicepresident Robert Ameerali, zou vandaag antwoorden op gestelde vragen over de 'sociale wetten'. De introductie van een algemeen pensioen, minimum uurloon en basiszorgverzekering stonden op de agenda. De leden Ronnie Brunswijk, Anton Paal en Frits Moesafirhoesein waren afwezig. Ook Harish Monorath en Premdew Lachman van Nieuw Suriname waren er niet.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April