Paramaribo Sunday Flair; nieuw stadsevenement
24 Jul 2014, 08:00
foto


Het is op de zondag maar een saaie bedoening in de binnenstad van Paramaribo. Tenminste, dat vindt de stichting TESU (Tourism Exposure Suriname); een orgaan dat in mei van dit jaar in het leven geroepen werd door de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Om verandering te brengen in de sluimerende stad op de zondag is TESU onlangs van start gegaan met het organiseren van een stadsbraderie aan de Domineestraat die in het teken staat van het toerisme en culinair vertier. Aan deze braderie is de naam Paramaribo Sunday Flair gegeven en het ligt in de bedoeling om dit evenement op elke eerste en laatste zondag van de maand te organiseren.

De volgende Paramaribo Sunday Flair zal op 27 juli gehouden worden. Er worden standjes te huur aangeboden aan verkopers van eet- en drinkwaren, handnijverheid, kunst, traditionele kleding en andere culturele producten die passen binnen het concept. Het concept houdt namelijk in dat zowel Surinamers als toeristen op de zondag wat te doen hebben in de stad en kunnen consumeren van hetgeen Suriname allemaal te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Ook wordt aan straatmuzikanten en andere artiesten de gelegenheid geboden om tijdens de Paramaribo Sunday Flair hun kunsten te tonen. Dit moet zorgen voor een stukje extra amusement voor de bezoeker. Geen luidruchtig opgevoerde spektakels maar eenvoudige en kleine optredens zonder elektronische geluidsversterking.

De stichting TESU hoopt dat de Paramaribo Sunday Flair zal uitgroeien tot een bruisend en populair stadsevenement waar zowel de toerist als de Surinamer elke eerste en laatste zondag van de maand halsreikend naar zal uitkijken.

Belangstellenden die willen deelnemen aan de Paramaribo Sunday Flair kunnen contact maken met het beurssecretariaat van de KKF aan de Kernkampweg 37 en kunnen ter plekke het inschrijfformulier voor een standplaats invullen en indienen.
Advertenties