CSV en SCW schrijven geschiedenis
21 Jul 2014, 14:00
foto
Het winnende team van CSV


Combinatie SchaakVereniging (CSV) heeft geschiedenis geschreven. CSV is voor het eerst in de historie kampioen geworden in de hoogste klasse van de inter clubcompetitie van de Surinaamse Schaakbond. Het kampioenschap dat na twee jaren wederom is gehouden, had een spannend verloop in de eindfase. In de eerste klasse werd de debuterende Schaakcombinatie Welgelegen(SCW) kampioen.

SCW die pas drie jaren bestaat, werd vorig jaar kampioen in de Aspirantenklasse en wist dit jaar direct beslag te leggen op het kampioenschap in de hogere klasse. SCW is door de winst ook gepromoveerd naar de Topklasse. De gelukkigste persoon in de zaal was de voorzitter van de Schaakbond, Frank Lo Kim Lin. Hij is medeoprichter van CSV. Hij nam 3 jaar geleden het initiatief om ook een club te starten op Welgelegen. De bondsvoorzitter heeft dit jaar als speler van CSV meegedaan en werd ook de beste bord 4 speler.

Topklasse
Het Jonge Paard en Rukhmania hadden na vier rondes de beste kansen om kampioen te worden. De strijd in de vijfde ronde ging tussen deze twee clubs, die eindigde in het voordeel van Rukhmania. CSV wist tijdens de vijfde ronde met 5-0 te winnen van Caissa’83. De laatste ronde ging tussen koploper Rukhmania en CSV. Rukhmania die op dat moment alleen koploper was had aan remise genoeg om kampioen te worden, terwijl CSV moest winnen. CSV was beter in vorm en won overtuigend van Rukhmania.

Eerste klasse
SCW was na vijf gespeelde rondes ongeslagen koploper in de eerste klasse. In de zesde ronde werd ze verrast door Rukhmania en verloor daardoor de eerste wedstrijd. SCW wist zich in de laatste ronde te herstellen en won met 7-0 van het derde team van Het Jonge Paard. CSV eindigde op een gedeelde eerste plaats, maar had minder bordpunten waardoor ze genoegen moest nemen met de tweede plek. Op een gedeelde derde plaats eindigden de teams van Het Jonge Paard en Rukhmania. Na het toepassen van de tiebreaks belandde Het Jonge Paard op de derde plek en Rukhmania op de vierde.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April