Structuren ABOP Albina blijven op scherp
20 Jul 2014, 11:00
foto
ABOP-topper Stanley Betterson hield zijn gehoor voor dat politiek niets te maken heeft met liefde.


De structuren van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) eisen dat de partij meer doet voor haar achterban. Tijdens een structurenvergadering zaterdagavond hebben ze duidelijk aangegeven dat zij op scherp staan.

Er zijn politieke strategieën zoals hoe de propaganda op te voeren en hoe om te gaan met politiek andersdenkenden, behandeld en uitgewerkt. Daarnaast verwachten de structuren dat op beleidsniveau de partij zich harder gaat inzetten voor de ontwikkeling van Albina.

De bijeenkomst in het Nucleus Centrum Albina is geleid door ABOP-parlementariër Marinus Bee. Hij is ondersteund door ABOP-topper Stanley Betterson, hoofdbestuurslid Marcel Djemisi en jongerenleider Stefanus Ligori. Voor de partij is er maar één concurrent in Albina. Door hard te werken en door de strategieën goed toe te passen, moet de concurrent worden voorbij gestreefd. Werving van nieuwe leden en verdere uitvoering van de jongeren- en vrouwenbeweging van de partij in het grensplaatsje zijn ook besproken. Om de kernen warm te blijven houden, zal de partij haar activiteitenprogramma voort zetten. Er is een commissie geïnstalleerd om Marrondag 10 oktober groots te vieren te Albina.

'Touwtjes niet in handen'
Bee heeft opgeroepen om door te blijven werken in eenheid. Op beleidsgebied zijn er volgens hem enkele vorderingen geboekt, echter heeft de partij niet alle touwtjes in handen. Zo zullen de wegen in het Anjoemaraproject binnenkort worden verhard. Volkshuisvesting zal nagaan hoe de mensen beter gehuisvest moeten worden in dit project. Er komt een logeergebouw en een doorgangshuis op Albina en het terrein van het commissariaat wordt omrasterd.

De bewoners van het grensplaatsje kijken volgens de structuren reikhalzend uit naar het moment waarop zij grondbeschikkingen zullen krijgen. Bee zei dat hij deze zaak nog steeds uitvecht, “omdat de partij hier de touwtjes niet direct in handen heeft.” Desondanks zijn er alternatieven en zal partijvoorzitter Ronnie Brunswijk binnen niet al te lange tijd grond ter beschikking te stellen voor de inwoners van Albina en Moengo.

“De politiek is hard,” stelde Bee. Betterson sprak de structuren moed en durf in om verder te gaan met het werk. “Het is hard werken om alle drie zetels van Marowijne voor de ABOP binnen te halen. De ontwikkeling van Albina ligt in uw eigen handen,” zei Ligori. Volgens Betterson is de voor-de-gekhouderij-politiek achterhaald. De noden waren nooit opgelost en de ‘leiders’ kwamen zich nooit mengen met het volk om te weten en voelen wat de noden zijn. “Het volk heeft ingezien dat politiek hard is. We moeten ook onze tanden laten zien, want politiek heeft niets te maken met liefde. Als je niets hebt om aan te bieden, heb je geen recht tot praten. Daarom vechten we om maximaal zetelwinst te behalen om ook de richting van ontwikkeling in het land te kunnen bepalen”, klonk het betoog van Betterson.
Advertenties