Regering antwoordt dinsdag op vragen 'sociale wetten'
21 Jul 2014, 00:00
foto


De regering zal dinsdag antwoord geven op de vele vragen die gesteld zijn over de drie 'sociale ontwerpwetten' in de eerste ronde. Het gaat om de invoering van een algemene pensioenregeling, de nationale basiszorgverzekering en de ontwerpwet Minimum uurloon.

Van de zijde van de oppositie en coalitie werd gevraagd naar gedetailleerde uitgewerkte informatie. Aan de regering is gevraagd om zo concreet mogelijk antwoord te geven op de gestelde vragen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-
Simons had de verdere behandeling van deze ontwerpwetten tot nader order uitgesteld om de regering de gelegenheid te geven om zaken verder uit te zoeken.

De regering wil deze ontwerpwetten zo snel mogelijk afgerond hebben. Na goedkeuring van het parlement moet er nog veel werk verzet worden, voordat de wetten in werking kunnen treden. Vooral de oppositie heeft er moeite mee dat veel zaken niet in de wet worden geregeld maar aan de regering worden overgelaten om de beslissingen te nemen. In de ontwerpwet staat ook niet wat het minimum uurloon zal worden. Dit zal in een staatsbesluit worden vastgesteld. Assembleeleden willen ook dat alle kosten doorgerekend worden en cijfers worden gepresenteerd.
Advertenties