TAS verhoogt intensiteit informatie digitale televisie
21 Jul 2014, 10:00
foto


De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) zal de komende periode de bewustwordings- en informatiecampagne rond digitale televisie in Suriname verhogen. Communications and PR-manager Jerrel Pinas van de TAS zegt aan Starnieuws dat reeds via de media enkele vraaggesprekken hebben plaatsgevonden. Er is nu een speciale webpagina geopend voor het publiek.


Pinas merkt op dat de ontwikkeling van digitale televisie veel vragen oproept bij de gemeenschap. Op de website wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen en worden er handige tips verstrekt.
Pinas zegt dat de TAS de facilitator is van het proces van overschakeling van analoge naar digitale televisie. Televisiestations die overschakelen op digitale uitzendingen zijn de eerste verantwoordelijken om hun kijkers wegwijs te maken. “De TAS richt zich niet op de stations maar op een algemeen ontwikkelingsproces”, zegt Pinas.

Een veel gestelde vraag, vooral van personen die geen digitale televisietoestel hebben is, waar de zogenaamde omzetboxen te verkrijgen zijn en wat de prijs daarvan zal zijn. Pinas zegt dat die boxen nog niet in Suriname zijn. Van een bedrijf heeft hij wel begrepen dat die deze week nog een lading zal krijgen uit het buitenland. “Er is nog geen prijs in SRD, wat ik weet is dat online de box wel te krijgen is voor een bedrag van tussen de US$ 30 tot US$ 80”, deelt Pinas mee.

Niet alle televisietoestellen blijken afgestemd te zijn op het Surinaamse netwerk. Personen die een digitaal televisietoestel uit Europa hebben meegenomen, zullen volgens Pinas sowieso een box moeten aanschaffen. Toestellen meegenomen uit Amerika zijn geen probleem. Daarvoor hoeft geen box te worden aangeschaft.
Met de komst van digitale televisie is bij velen de vraag gerezen of zij apart moeten betalen hiervoor. “Dat is een andere categorie van digitale televisie”, zegt Pinas. “Dat wordt abonnement televisie genoemd. De kijker koopt dan een speciale box bij een provider en krijgt een pakket aan kanalen dat op de normale televisie niet te volgen is. Intussen is ATV op kanaal 12-1 en 12-2 digitaal te volgen. De STVS is in Brokopondo overgeschakeld naar digitale tv.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April