Duitsland pakt vierde wereldtitel
13 Jul 2014, 19:12
foto
Duitsland met de wereldbeker. (Foto: Getty Images)


In een enerverende finale heeft Duitsland verdiend gewonnen van Argentinië. De Europeanen wonnen op Zuid-Amerikaanse bodem hun vierde wereldtitel. Het ging weliswaar niet van een leien dakje, want het enige doelpunt kwam pas in de 112e minuut door een magistraal doelpunt van de ingevallen Mario Gotze.

Argentinië heeft een heel goede wedstrijd gespeeld en meerdere malen de gelegenheid gehad om de wedstrijd te beslissen, maar Gonzalo Higuain, Lionel Messi en Rodrigo Palacio faalden keer op keer om Manuel Neuer het nakijken te geven. De Europeanen hebben in de verlenging één goede kans gekregen om het duel te beslissen en hebben die gelijk gepakt. Duitsland maakte de meeste aanspraak op de titel en heeft dan ook als collectief gedaan wat van hem werd verwacht. Met deze overwinning heeft Duitsland voor de vierde keer beslag gelegd op de wereldbeker.

Manuel Neuer werd uitgeroepen tot de beste doelman en Lionel Messi viel de eer van beste speler van het toernooi te beurt. Paul Pogba is verkozen tot beste jeugdige speler en Colombia tot het sportiefste elftal.

Mireille Hoepel
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March