Voorbeschouwing Brazilië versus Nederland
12 Jul 2014, 16:00
foto


De aftrap van de voorlaatste wedstrijd van het WK is vanmiddag om 17:00 uur in het Estadio Nacional de Brasilia, wanneer gastland Brazilië het opneemt tegen Nederland. Deze wedstrijd wordt terecht ook wel de troostfinale genoemd, aangezien de winnaar zich erop mag beroepen het derde beste land ter wereld te zijn.

Het gastland dat hard onderuitging tegen Duitsland, zal naar verwachting proberen de wedstrijd te winnen om alzo het leed enigszins te verzachten. Het zal echter niet van een leien dak gaan, want het is zeer de vraag als de spelers de mentale klap van de afstraffing reeds te boven zijn gekomen. Daarnaast staan de voetbalproblemen die ten grondslag liggen aan de afgang, nog recht overeind. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht heeft bondscoach Scolari kopzorgen.

Hoewel de Nederlandse sterspelers Arjen Robben en Wesley Sneyder na de uitschakeling te kennen gaven dat de troostfinale hen gestolen mag worden, is de verwachting dat Oranje wel zal proberen om dit treffen in zijn voordeel te beslissen. Het is de vraag als bondscoach Louis van Gaal een ander foefje in petto heeft om weer eens met de eer te strijken.

We kunnen toch een aantrekkelijke wedstrijd tegemoet zien.

Mireille Hoepel
Advertenties