Nabeschouwing Nederland versus Argentinië
10 Jul 2014, 04:00

Argentinië heeft Nederland in een weinig boeiende ontmoeting na een doelpuntloos gelijkspel en ook nog tweemaal 15 minuten verlenging, na strafschoppen met 4-2 verslagen. Net als in de vorige ontmoetingen, overtuigden de Argentijnen ook deze keer niet, maar wonnen ze wel. Argentinië voegt zich bij Duitsland dat een dag eerder het gastland voor schut zette.

Ook in de halve finale was de vertoning van sterspeler Lionel Messi flets. De vedette die door velen gezien wordt als de beste voetballer ter wereld, heeft het ook in deze wedstrijd laten afweten. Hij werd dan ook overschaduwd door Arjen Robben, die in de slotfase van de reguliere speeltijd het winnende doelpunt op de schoen had, maar een dribbel teveel maakte, waardoor hij Javier Mascherano in staat stelde erger te voorkomen. In de verlenging domineerde Oranje ook, maar de betere kansen waren toch voor Argentinië.

Bij Nederland had Robin van Persie een anoniem optreden, maar Arjen Robben, Wesley Sneyder, Giorginio Wijnaldum en Ron Vlaar speelden een uitmuntende wedstrijd. Gonzalo Higuain, Enzo Perez en Javier Mascherano hebben in deze wedstrijd alles gegeven, maar waren niet bij machte om het goed spelende Oranje op de knieën te krijgen, waardoor de wedstrijd middels de penaltyloterij werd beslist.

Argentinië is met minimale inzet doorgedrongen tot de finale en zal het daar opnemen tegen Duitsland dat een eclatante overwinning behaalde op gastland Brazilië. Oranje en Brazilië komen zaterdag in de troostfinale voor het laatst uit op dit WK.