Argentinië voorkomt Europese finale
09 Jul 2014, 20:20
Sergio Romero stopte twee strafschoppen en werd uitgeroepen tot 'man of the match'. (Foto: Fifa)

Argentinië heeft na strafschoppen een Europese finale kunnen voorkomen. Nederland werd na strafschoppen met 4-2 verslagen. Argentinië mag zich nu opmaken om het zondag op te nemen tegen Duitsland.

In de eerste speelperiode van de reguliere speeltijd waren de Argentijnen toonaangevend, maar zij slaagden er niet in om een opening te forceren. Op twee vrije trappen voor de Zuid-Amerikanen na, werd het een vlakke vertoning.

Na de rust kwam Derryl Janmaat invallen voor Bruno Martins Indi die in de eerste speelperiode tegen de gele kaart aankeek. Het spelbeeld veranderde helemaal en Arjen Robben overschaduwde Lionel Messi in deze speelperiode, maar ook hij kon niet voorkomen dat de wedstrijd verlengd werd. Robben liet in de slotfase net als in de finale 4 jaren geleden, een grote kans onbenut om Nederland naar de finale te schieten.

In de verlenging kreeg Argentinië twee keer de gelegenheid om de wedstrijd te beslissen, maar zowel Maxi Rodriguez als Rodrigo Palacio faalde namens de 'Albicelestes'.

In de strafschoppenreeks vonden Ron Vlaar en Wesley Sneyder doelman Sergio Romero op hun weg, terwijl de Zuid-Amerikanen feilloos waren vanaf de penaltystip. Argentinië staat zondag dus in de finale tegen Duitsland.