Nabeschouwing Brazilië versus Duitsland
09 Jul 2014, 04:00

Duitsland heeft de eerste halve finale wedstrijd groots gewonnen van Brazilië. Het gastland werd door 'die Mannschaft' van de mat getikt en na een 5-0 ruststand, was het na 90 minuten maar liefst 7-1 voor de Europeanen. Duitsland staat dus in de finale en wacht op de tegenstander die voortkomt uit de ontmoeting tussen Nederland en Argentinië.

Duitsland begon aftastend aan de wedstrijd, waardoor de eerste minuten voor Brazilië waren, maar het gastland kon de kansen door gebrek aan scherpte in de aanvalslinie, niet in doelpunten omzetten. Toen de dieselmotor van de Duitsers eenmaal op gang kwam, walste het Europese land over een Brazilië dat het voetballen verleerd leek te hebben.

Brazilië sukkelde al vanaf de start van het toernooi om zijn vorm waarin het stak tijdens de Copa America, te herkrijgen. Zowel in de aanval als in de verdediging liep het mis. Het land kwam maar moeilijk tot scoren, terwijl de achterhoede een twijfelachtige indruk maakte. Door gebrek aan durf aan de zijde van de vorige tegenstanders, kwam het gastland - het gelijkspel tegen Mexico daargelaten - steeds weg met een overwinning. Duitsland legde in de strijd om de finaleplek, alle tere plekken van Brazilië bloot en mag strijden om de felbegeerde beker.

In recordtijd slaagde Duitsland erin om het gastland op de knieën te krijgen, door in 6 minuten viermaal tot scoren te komen. Brazilië werd voor het eigen publiek ingemaakt en mag zich opmaken voor de troostfinale die op zaterdag 12 juli wordt afgewerkt.