Voorbeschouwing Brazilië vs Duitsland
08 Jul 2014, 16:00
foto


Duitsland en Brazilië kruisen zo aanstonds de degens om een felbegeerde plek in de finale van het WK-Voetbal. Om 17:00 uur wordt in het Estadio Mineirao te Belo Horizonte de aftrap gedaan van de ontmoeting die onder leiding staat van scheidsrechter Marco Rodriguez uit Mexico.

Brazilië moet het in deze cruciale ontmoeting doen zonder sterspeler Neymar en sterkhouder Thiago Silva. Voor Neymar is het toernooi vanwege een gebroken rugwervel voorbij, terwijl Thiago Silva deze wedstrijd vanwege een schorsing aan zich voorbij moet laten gaan. Dante zal Silva vervangen in de achterhoede, terwijl Willian in de plaats komt van Neymar. Volgens Amarildo, winnaar van de wereldbeker in 1962, kan het verlies van Neymar, Brazilië iets nieuws brengen. Hij baseert dit op het gegeven dat hij in 1962, als vervanger van Pelé een beslissend aandeel had bij het veroveren van de cup. Willian mag vandaag in een soortgelijke situatie, proberen om Amarildo's prestatie te evenaren.

Duitsland heeft zich als eerste land in vier opeenvolgende eindrondes geplaatst voor de halve finale. Dit geeft de consistentie aan van de Duitse voetbalontwikkeling. Het gepresenteerde spel verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar is wel erg effectief. Na een loodzware wedstrijd tegen Algerije, werd tegen Frankrijk een andere tactiek toegepast, waarbij de tegenstander vanaf het startsein werd overrompeld. 'Die Mannschaft' opereert niet met een of twee sterspelers, maar als collectief, hetgeen ze moeilijk te verdedigen maakt. Duitsland heeft een degelijke ploeg en zou het gastland weleens kunnen weerhouden van de finale.

Aangezien beide landen gebrand zijn op een overwinning, mogen we vuurwerk verwachten. Indien Scolari het scoringsprobleem van de aanvallers heeft weten op te lossen en de verdediging alert is, maakt het gastland kans op het bereiken van de finale.

Mireille Hoepel
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April