Voorbeschouwing dag 2 kwartfinale
05 Jul 2014, 11:55
foto


Over enkele ogenblikken wordt een aanvang gemaakt met de eerste van de twee knallers tussen twee continenten, wanneer Argentinië het om 13:00 uur opneemt tegen België. In de tweede knaller staan Nederland en Costa Rica tegenover elkaar.

Argentinië vs België
Argentinië heeft tot nog toe weinig indruk gemaakt op dit WK. De ploeg van bondscoach Alejandro Sabella wint wel, maar dan met erg pover spel. Velen vragen zich dan ook af als Argentinië erin zal slagen de horde België te nemen. Het spel van de 'Albicelestes' die zeer afhankelijk zijn van Lionel Messi, komt nog niet goed uit de verf. Er is bij balbezit te weinig dynamiek in het spel, omdat de spelers zonder bal zich niet aandienen, waardoor de man met de bal op zoek moet gaan naar de vrije man. Hierdoor gaat er veel tijd verloren en wordt het spel voorspelbaar. Angel di Maria was in de laatste wedstrijd tegen Zwitserland wel vaak aan de bal, maar niet effectief, want hij heeft erg veel balverlies geleden. Gonzalo Higuain schijnt net als Fred bij Brazilië, niet lekker in zijn vel te zitten, waardoor zijn bijdrage nihil is. Indien Sabella de aangehaalde punten ten goede weet te keren, zal Argentinië aan het langste eind trekken.

België heeft tot nu toe steeds de wedstrijden gedomineerd, maar slaagde er pas in het slot in, om de winst naar zich toe te trekken. Het Belgische elftal heeft stuk voor stuk goede spelers, maar op de een of andere manier slaagt het er niet in duidelijk afstand te nemen van de tegenstander. Volgens bondscoach Marc Wilmots zit hun kracht in de collectiviteit, maar er hapert nog het een en ander aan het collectief.

Nederland vs Costa Rica

Er is over en weer heel wat gezegd over deze wedstrijd, dus hoef ik niet in herhaling te treden. We kunnen er niet onder uit dat bondscoach Louis van Gaal over klinkende namen beschikt, maar dat was bij zijn voorgangers Tabarez, Prandelli en Hodgson niet anders. Het is dus niet altijd verstandig om uit te gaan van statistieken, want de wedstrijd wordt tenslotte op de grasmat beslist. De Nederlanders denken het varkentje even te zullen wassen, terwijl de Costa Ricanen hoog van de toren blazen uit te zijn op nog meer prestaties.

Wordt het voor Oranje 'business as usual' of zal de revelatie van deze eindronde zich knokken naar de halve finale?

Mireille Hoepel
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April