Nabeschouwing dag 1 kwartfinale
05 Jul 2014, 04:00
foto


De eerste dag van de kwart finale eindstrijd zit erop. Duitsland toonde zich in het Europees onderonsje dat om 13:00 uur van start ging, de betere van Frankrijk. In het tweede treffen dat om 17:00 uur begon, ontdeed gastland Brazilië zich in de Zuid-Amerikaanse derby van Colombia.

Duitsland nam al vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong die het naar later zou blijken, niet meer uit handen gaf. In deze ontmoeting heeft Duitsland effectief gevoetbald en direct de eerste kans benut. Het zakelijke van het Duitse voetbal is duidelijk merkbaar geweest. De doelman heeft zich keurig van zijn taak gekweten en 'die Mannschaft' heeft het gepresteerd om zich als eerste land in vier opeenvolgende eindrondes te plaatsen voor de halve finale. Deze prestatie geeft de degelijkheid van het Duitse voetbal aan. Frankrijk heeft in deze wedstrijd steeds achter de feiten aangehold. De spelers van bondscoach Didier Deschamps waren onherkenbaar en deden verwoede pogingen om zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen, waardoor hun spel aan kwaliteit inboette.

Brazilië heeft ook snel een voorsprong genomen in de wedstrijd tegen Colombia, maar heeft het gaandeweg toch heel moeilijk gehad. De aanvalskracht liet veel te wensen over, waardoor Colombia gedurende de hele wedstrijd nog mogelijkheden bleef behouden om in de race te blijven. Het waren twee verdedigers die de doelpuntenproductie voor hun rekening namen en dat is toch wel tekenend.

Colombia begon verdedigend aan het treffen en heeft daarmee het onheil over zichzelf heen gehaald. Pas na het tweede doelpunt van het gastland ging Colombia ertoe over om verzorgd aanvallend te voetballen, maar verder dan een tegentreffer kwam het niet. Brazilië heeft zich door deze overwinning geplaatst voor de halve finale, maar zal het daarin moeten doen zonder Thiago Silva die tegen zijn tweede gele kaart aankeek en sterspeler Neymar die, in de slotfase na een zware charge van de speler Zuniga, geblesseerd uitviel.

Duitsland en Brazilië staan dus in de halve finale tegen elkaar.

Mireille Hoepel
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April