Voorbeschouwing dag 1 kwartfinale
04 Jul 2014, 12:00
foto


De kwartfinale van het WK gaat vandaag van start wanneer Frankrijk en Duitsland het om 13:00 uur tegen mekaar opnemen in het Maracana stadion. De wedstrijd die ongetwijfeld de meeste aandacht zal krijgen, staat voor 17:00 uur op het programma en is een Zuid-Amerikaanse krachtmeting tussen het gastland en Colombia.

Frankrijk vs Duitsland
Frankrijk heeft zowel in de groepsfase als in de kwartfinale een goede indruk achtergelaten. Bondscoach Didier Deschamps beschikt over een voorhoede die, mits op scherp, iedere defensie op de knieën kan krijgen. Ook de aansturing vanuit het middenveld, mag niet onderschat worden. De gedreven jeugdige Paul Pogba heeft getoond dat hij niet alleen het spel uitzet, maar ook scoort indien nodig. Behalve Karim Benzema, Olivier Giroud en Antoine Griezman, moet Joachim Low ook een oplossing zien te vinden voor de problemen die veroorzaakt worden door spelers als Blaise Matuidi en Mathieu Valbuena die heel vaak de aanval ondersteunen.

Duitsland heeft het ook niet onverdienstelijk gedaan, maar herkreeg de vorm waarin het uitstak tegen Portugal, niet meer in de wedstrijden daarna. Tegen Ghana kon 'die Mannschaft' ternauwernood een punt uit het vuur slepen. In de achtste finale lukte het de Duitsers pas in de verlenging om afstand te nemen van Algerije, terwijl de Noord-Afrikanen grote kansen lieten liggen. In verdedigend opzicht komt Duitsland dus nogal wat tekort. Thomas Muller, Mesut Özil en Mario Götze zullen het voortouw moeten nemen.

Brazilië vs Colombia
Brazilië blijft sukkelen tijdens deze eindronde. Het gastland ontsnapte in de achtste finale in blessuretijd aan uitschakeling en won vervolgens na strafschoppen van Chili. Fred, Ramires en Oscar spelen een anoniem toernooi, dus staat Neymar er alleen voor. Indien het Colombia lukt om Neymar te isoleren, zou het wel het einde kunnen betekenen voor Brazilië, mits spelers als Hulk en Marcelo met hun creatieve impulsen het onderste uit zichzelf naar boven halen. Het gastland gaat een zeer moeilijke wedstrijd tegemoet.

Colombia heeft tot nu toe een uitstekend toernooi afgewerkt. Alle drie de groepswedstrijden werden gewonnen en in de achtste finale werd Uruguay resoluut opzij gezet. Het land beschikt over een degelijke ploeg die voor problemen zou kunnen zorgen in het Braziliaanse kamp. Spelers als James Rodriguez, Juan Fernando Quintero, Juan Cuadrado en Jackson Martinez, om maar enkele te noemen, zullen de Colombiaanse kar trekken.

Deze Zuid-Amerikaanse 'clash' belooft erg spannend te worden.

Mireille Hoepel
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April