Nabeschouwing dag 4 achtste finale
02 Jul 2014, 04:00

Voetballiefhebbers wereldwijd zijn dinsdag getuige geweest van twee enerverende wedstrijden. In het eerste treffen won Argentinië in de verlenging van Zwitserland. Om 17:00 uur trapten België en USA af voor een wedstrijd die naar later bleek ook pas in de verlenging werd beslist.

Argentinië had het onverwachts erg moeilijk tegen Zwitserland en raakte verstrikt in het Zwitserse antivoetbal. Tevergeefs probeerden de Argentijnen de defensie open te breken, maar de Zwitserse defensie hield stand. De Argentijnen kregen zelfs benauwde momenten te verduren toen Josip Drmic namens Zwitserland een droomkans kreeg om zijn land op voorsprong te brengen, maar faalde. De wedstrijd was moeilijk voor Argentinië, omdat Zwitserland laf voetbalde door voornamelijk te verdedigen en op de counter te loeren. Dat Zwitserland wel degelijk kan voetballen bleek in de laatste minuten van de tweede verlenging toen uitschakeling als het zwaard van Damocles boven zijn hoofd hing. Een vrije trap werd in blessuretijd nog op de paal gekopt, maar het mocht niet baten. Argentinië gaat dus verdiend door naar de kwartfinale.

In de ontmoeting tussen België en USA was er ook een verlenging nodig om te beslissen wie door mag naar de kwartfinale. België begon sterk aanvallend en had reeds in de eerste minuut een scoringskans, maar doelman Tim Howard voorkwam dat Divock Origi hem passeerde. Daarmee was de toon van de wedstrijd gezet. België vuurde driemaal meer schoten op het vijandig doel dan Amerika en heeft dus verdiend geworden. Weer eens was het een wisselspeler die de doorslag gaf. België is door naar de kwartfinale en wordt daar opgewacht door Argentinië, dat Zwitserland uit het toernooi zette.

Na de wedstrijden van vandaag zit de achtste finale erop. De groepswinnaars hebben zich allen geplaatst voor de kwartfinale die op vrijdag van start gaat.

Vrijdag: Frankrijk vs Duitsland 13:00 uur en om 17:00 uur Brazilië vs Colombia