Voorbeschouwing dag 4 achtste finale
01 Jul 2014, 12:00
foto


Vandaag neemt Argentinië, de andere voetbalreus van Zuid-Amerika, het om 13:00u op tegen het Zwitserland van Fifa-baas Joseph Blatter. In de tweede wedstrijd staan België en de VS om 17:00u tegenover elkaar.

Argentinië heeft in de groepsfase alle drie wedstrijden gewonnen, maar de eerste twee waren alles behalve overtuigend. Het Argentijnse spel was op bepaalde momenten niet om aan te zien, maar aan de hand van sterspeler Lionel Messi gelukte het de Zuid-Amerikanen om de tegenstanders klein te krijgen. De zware afhankelijkheid van Messi zou in de 'knock-out' fase weleens nadelig kunnen zijn voor Argentinië. Spelers met veel potentie zoals Gonzalo Higuain en Angel di Maria die bij hun respectieve clubs een grandioos seizoen hebben afgewerkt, zouden meer moeten contribueren aan het Argentijnse spel. De verwachting is dat zij in deze cruciale wedstrijd hun beste spel zullen laten zien, want tot nu toe hebben zij er de kantjes af gelopen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ezequiel Lavezzi vandaag in de basis staan, aangezien Sergio Agüero geblesseerd uitviel tegen Nigeria.

Zwitserland heeft zich met counterspel gespeeld langs Ecuador, ging daarna hard onderuit tegen Frankrijk en versloeg Honduras in de laatste groepswedstrijd. De Zwitsers zullen via lange ballen proberen om hun sterspeler Xherdan Shaqiri aan het werk te zetten. Dit concept heeft tegen Honduras prima gewerkt, dus is de verwachting dat bonscoach Otmar Hitzfeld daar niet zonder meer van afwijkt. Shaqiri heeft ondersteuning van middenvelder Gökhan Inler die uit het niets iedere doelman met zijn keihard schot kan verslaan en de ogenschijnlijk onvermoeibare aanvaller Granit Xhaqa.

Dit treffen tussen Zuid-Amerika en Europa belooft een mooie wedstrijd te worden. Het is te hopen dat scheidsrechter Jonas Eriksson uit Zweden de wedstrijd objectief leidt, zodat deze een sportief verloop kan hebben.

België vs USA
België heeft ook alle drie groepswedstrijden gewonnen, maar heeft weinig indruk gemaakt. Het team van Marc Wilmots heeft nog niet bewezen wat het waard is. Steeds weer had de ploeg moeite om in zijn spel te komen en waren het de wisselspelers die voor de uitkomst moesten zorgen. Indien de bondscoach erin slaagt vanaf het begin de juiste samenstelling te vinden, zal 'team USA' het moeilijk krijgen. Axel Witsel, Edin Hazard en Romelu Lukaku zullen meer uit zichzelf moeten halen om aan te tonen dat België geen overschat team is.

'Team USA' heeft in de groepsfase vriend en vijand verrast door Ghana te verslaan in zijn eerste wedstrijd. In de tweede ontmoeting ontsnapte Portugal door geklungel van Michael Bradley, terwijl de laatste wedstrijd werd verloren van Duitsland. Amerika speelt als collectief heel sterk en staat onder aanvoering van de echte doorzetter Clint Dempsey. De vechtlust van 'team USA' zou vandaag de doorslag kunnen geven. Michael Bradley moet meer bijdragen aan het team door snellere beslissingen te nemen.

Deze wedstrijd tussen Europa en Amerika die onder leiding staat van Djamel Haimoudi uit Algerije, belooft ook spannend te worden.

Mireille Hoepel
Advertenties