Nabeschouwing dag 3 achtste finale
01 Jul 2014, 04:00
foto


Nu dag 3 van de achtste finale erop zit, kan ten overvloede gesteld worden dat er geen zwakke landen zijn in deze eindronde. Op deze speeldag hadden we een dubbele krachtmeting tussen Europa en Afrika. In het eerste duel won Frankrijk met 2-0 van Nigeria en in het tweede duel won Duitsland na verlenging met 2-1 van Algerije.


Frankrijk heeft een degelijke wedstrijd gespeeld met een glansrol voor Paul Pogba die een puike partij speelde en het team op sleeptouw nam. Deze jeugdige speler liet zien dat hij zijn plaats in het elftal meer dan waard is en trok zijn land over de streep. Geheel terecht is hij uitgeroepen tot de beste speler van de wedstrijd. Nigeria heeft goed spel geleverd, maar kwam in tactisch opzicht tekort om Frankrijk effectief te bestrijden. Hoewel Frankrijk de ontmoeting won, moet voor de volledigheid gesteld worden dat de aanvallers scherpte missen. In de volgende ronde tegen Duitsland kan dat cruciaal zijn.

Duitsland heeft het heel moeilijk gehad tegen Algerije. De Europeanen hadden het beste deel van het spel in handen, maar slaagden er niet in de doorbraak te forceren. Pas na verlenging slaagde het team van Joachim Low erin om zich van Algerije te ontdoen. Opvallend was dat de doelman Manuel Neuer van Duitsland meerdere malen ver uit zijn gebied moest komen om ballen die achter de verdediging werden gespeeld, buiten de lijnen te zetten of doorgebroken spelers de pas af te snijden. Dit geeft aan dat de Duitse verdediging nogal wat steken laat vallen. Door gebrek aan ervaring en inzicht heeft Algerije geen munt kunnen slaan uit deze tekortkoming van de Duitse defensie. Dit euvel kan tegen Frankrijk wel voor problemen zorgen.

Mireille Hoepel
Advertenties