Frankrijk langs Nigeria naar laatste acht
30 Jun 2014, 16:08
Paul Pogba (19) doorbrak het evenwicht en werd uitgeroepen tot 'man of the match'.

In de eerste wedstrijd van de 3e dag in de achtste finale heeft Frankrijk zich na een 0-0 ruststand in de laatste fase met 2-0 ontdaan van Nigeria. De Europeanen wachten in de achtste finale op de winnaar van de ontmoeting tussen Duitsland en Algerije, die straks volgt.

Nigeria begon fris aan de krachtmeting en had geruime tijd zelfs een licht overwicht. Echter waren de Afrikanen niet zorgvuldig en zakelijk genoeg om de Fransen in beroering te brengen. De Fransen bleven geduldig opbouwen en kregen in de eerste speelperiode de beste kans om op voorsprong te komen, maar doelman Vincent Enyeama voorkwam met een goede save een magistrale uithaal van Paul Pogba het doel inging.

Na de rust kreeg Nigeria een paar kansjes, maar Peter Odemwingie en Victor Moses hadden het vizier niet op scherp. Frankrijk daarentegen kwam bij iedere aanval dichter bij een doelpunt. Eerst zag Karim Benzema zijn inzet nog net voor het doel gekeerd worden, later ramde Laurent Koscielny de lat en tenslotte vond Paul Pogba in de 79ste minuut het net: 1-0. In blessuretijd maakte Joseph Yobo, de aanvoerder van Nigeria, een autogoal en bracht de eindstand op 2-0 voor Frankrijk.