Voorbeschouwing dag 3 achtste finale
30 Jun 2014, 12:30
foto


Zo aanstonds vangt de derde speeldag in de achtste finale aan met de wedstrijd tussen Frankrijk en Nigeria om 13:00 uur en enkele uren later om 17:00 uur kruisen Duitsland en Algerije de degens.

Frankrijk vs Nigeria
Frankrijk heeft een uitstekende groepsfase achter de rug en eindigde als groepswinnaar. Frankrijk heeft maar liefst 8 doelpunten gemaakt en 2 tegen gehad. Het land beschikt over befaamde spelers als Karim Benzema, Blaise Matuidi en Olivier Giroud, die iedere defensie in problemen kunnen brengen.

Nigeria heeft het niet zo goed gedaan in de groepsfase, maar heeft in de verloren wedstrijd tegen Argentinië bij vlagen goed spel geleverd. Het gevaar zal moeten komen van Ahmed Musa en Peter Odemwingie.

Op papier heeft Frankrijk de beste kansen, maar zoals we in deze eindronde reeds hebben gezien zijn statistieken niet doorslaggevend, maar wordt de wedstrijd op het veld beslist.

Duitsland vs Algerije
Duitsland begon op sensationele wijze aan de groepswedstrijden en won Portugal met maar liefst 4-0. Daarna speelde het iets minder en sleepte ternauwernood een punt uit het vuur tegen Ghana. Het is moeilijk om namen te noemen, want het zijn stuk voor stuk spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Mesut Özil en Thomas Muller, om toch maar enkele te noemen, zijn spelers die niet uit het oog verloren mogen worden.

Algerije ontpopt zich in navolging van Costa Rica tot de sensatie van deze eindronde. Geheel onverwachts plaatste het zich voor de achtste finale en liet daarbij Rusland en Zuid-Korea achter zich. Dit land speelt als collectief en de prestatie is dan ook een teamprestatie. Toch verdienen Sofiane Feghouli en Islam Slimani een eervolle vermelding.

Het belooft een spannende ontmoeting te worden.

Mireille Hoepel
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April