Voorbeschouwing dag 2 achtste finale
29 Jun 2014, 12:30
foto


Vandaag staat alweer een wedstrijd op programma waar vele Surinamers naar uitkijken: Nederland vs Mexico kruisen de degens om 13:00 uur. In de tweede ontmoeting staan Costa Rica en Griekenland tegenover elkaar.

Nederland vs Mexico
Nederland luidde in de groepsfase de afgang van Spanje in, worstelde zich vervolgens langs Australië en ontdeed zich tenslotte van Chili. Oranje heeft in deze fase de meeste doelpunten (10) voor zijn rekening genomen en beschikt dus over de productiefste voorhoede. Op basis hiervan kan gerust gesteld worden dat het aanvallend goed zit met Nederland. In verdedigend opzicht gaat het iets minder, maar dat geeft geen reden tot paniek. Arjen Robben, Robin van Persie en natuurlijk ook de wisselspeler Memphis Depay moeten de kar trekken voor Nederland.

Mexico heeft een minder succesvolle groepsfase achter de rug, maar heeft het niet onverdienstelijk gedaan met een overwinning op Kameroen, een gelijkspel tegen Brazilië en een overwinning op Kroatië. Het Midden-Amerikaanse land heeft getoond met tegenslagen om te kunnen gaan, want het kwam twee foutieve arbitrale beslissingen te boven. Ook dit land is aanvallend ingesteld en heeft een heel sterke troef in handen: Guillermo Ochoa. Het gevaar moet komen van Giovani dos Santos, Oribe Peralta en Andres Guardado.

Het wordt naar het zich laat aanzien een spannende wedstrijd.

Costa Rica vs Griekenland
Costa Rica was uitgaande van de statistieken volgens velen aanvankelijk in de groep des doods. De Concacaf-vertegenwoordiger verraste vriend en vijand door Uruguay en Italië te verslaan en Engeland in evenwicht te houden. Alsof dat nog niet genoeg was, ging het als groepswinnaar over! Costa Rica begint vanuit een compacte verdediging, piekt op een bepaald moment en trekt zich dan weer terug in de verdediging. Het is dus heel sterk op de counter. Spelers als Joel Campbell en Bryan Ruiz zijn de gangmakers.

Griekenland heeft een slechte groepsfase gekend, maar had het geluk aan zijn zijde, waardoor het nu in de achtste finale mag acteren. Er werd verloren van Colombia, gelijk gespeeld tegen Japan en gewonnen van Ivoorkust. Het Europese land heeft een zwakke indruk gemaakt en is met een negatief doelsaldo doorgestoomd naar de achtste finales. Echter begint het nu weer met een schone lei, dus is het even afwachten om te zien als het aanvallender zal spelen. Giorgios Samaras is voor Griekenland, wat Neymar is voor Brazilië.

Mireille Hoepel

Advertenties