Voorbeschouwing dag 1 achtste finale
28 Jun 2014, 10:00
foto


Nu de groepsfase van de eindronde van het WK achter de rug is, maakt de wereld zich op om getuige te zijn van een spannende achtste finale die vandaag van start gaat. Van de 32 landen zijn 16 geplaatst voor de 8ste finale. 48 wedstrijden zijn intussen afgewerkt. Nu zijn er nog 16 te gaan, waarbij scoren heel belangrijk is. In dit stadium wordt er via een 'knock-out systeem' gespeeld, waarbij de verliezer gelijk mag inrukken. Voetballers die het in de groepsfase op hun sloffen hebben gedaan, zullen nu moeten presteren om niet vroegtijdig uitgeschakeld te worden. Vandaag staan twee Zuid-Amerikaanse onderonsjes op het programma. Brazilië neemt het om 13:00 uur op tegen Chili en om 17:00 uur verschijnen Uruguay en Colombia aan de aftrap.

Brazilië vs Chili
Het gastland ziet zich voor de zware klus geplaatst om de hindernis Chili succesvol te nemen. Chili heeft in de groepsfase laten zien dat hij een tegenstander is met wie wel degelijk rekening moet worden gehouden. Spelend in eigen land, is de druk op de Braziliaanse voetballers enorm. Spelers als Fred, Paulinho, Oscar en Ramirez zullen vandaag fors moeten contribueren aan het speelplan van Brazilië, want tot nog toe hebben zij een vrijwel anoniem optreden gehad. Indien Neymar de ondersteuning krijgt van dit viertal, zal dat de druk verminderen, waardoor hij vrijer zal kunnen voetballen. Brazilië is erg gevaarlijk bij spelhervattingen met kopsterke spelers als David Luiz en Thiago Silva.

Bij Chili zijn de ogen vooral gericht op Alexis Sanchez die met zijn individuele kwaliteiten het verschil kan maken, maar spelers zoals Charles Aránguiz, Marcelo Diaz, Jorge Valdivia en Arturo Vidal mogen niet uit het oog verloren worden. Chili heeft daarnaast bewezen georganiseerd en geduldig te kunnen zijn in de opbouw, ook is de handelingssnelheid in en rond het 16meter gebied er een om u tegen te zeggen.

Al met al zijn er voldoende garanties voor hoogstaand voetbal, dus mag de echte voetballiefhebber zich opmaken voor een spannend spektakel.

Colombia vs Uruguay
Colombia heeft al zijn drie groepswedstrijden in winst omgezet en schijnt sterspeler Radamel Falcao niet te missen. De voorhoede is al negenmaal succesvol geweest. Colombia opereert meer als collectief, waardoor het moeilijk is om te verdedigen. Spelers zoals James Rodriguez, Jackson Martinez, Juan Cuadrado en Juan Fernando Quintero zullen scherp in de gaten gehouden moeten worden.

Uruguay heeft niet een al te frisse groepsfase achter de rug. Het is voor doelpunten sterk afhankelijk van Luis Suarez, die intussen vanwege de hem opgelegde schorsing, terug is in Uruguay. Bondscoach Oscar Tabarez zal een oplossing moeten vinden om niet onder de voet gelopen te worden door Colombia.

Ook deze ontmoeting belooft erg spannend te worden.

Mireille Hoepel
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April