Voorbeschouwingen wedstrijden dag 15
26 Jun 2014, 12:30
foto


Zo aanstonds verschijnen de Verenigde Staten en Duitsland aan de aftrap van hun laatste wedstrijd in groep G. Simultaan hiermee vindt ook de ontmoeting tussen Portugal en Ghana plaats die evenzo het einde markeert van de activiteiten in deze groep. Enkele uren later om 17:00u komen Algerije en Rusland simultaan aan de start met Zuid-Korea en België voor het afwerken van de laatste wedstrijden in groep H.

Verenigde Staten vs Duitsland
De Verenigde Staten als Duitsland hebben 1 wedstrijd gewonnen en 1 gelijk gespeeld, wat hun puntentotaal op 4 brengt. Deze landen hebben dus voldoende aan een gelijkspel om de volgende ronde te halen. Geruchten doen de ronde dat zij het op een akkoordje zullen gooien, echter heeft de Fifa een beroep gedaan op partijen om hun sportieve plicht te vervullen en de supporters te geven waar ze recht op hebben.
Indien ze normaal voor de 3 punten gaan en een der partijen wint, maakt de winnaar uit de andere ontmoeting - voor zover er een winnaar is - afhankelijk van het doelsaldo, nog een kans om over te gaan.

Portugal vs Ghana
Beide landen hebben hun eerste wedstrijd verloren en de tweede gelijk gespeeld, hetgeen ze 1 punt heeft opgeleverd. Dit heeft tot gevolg dat hun kansen om de volgende ronde te bereiken minimaal zijn. Aangezien de wedstrijden simultaan worden afgewerkt, zullen zowel Portugal als Ghana gaan voor de overwinning. Zoals reeds gesteld, is het resultaat van deze wedstrijd van generlei waarde als VS en Duitsland gelijk spelen.

Algerije vs Rusland
Algerije verloor zijn eerste wedstrijd van België, maar kwam in de tweede sterk terug en won met 4-2 van Zuid-Korea. Het land heeft dus 3 punten en komt bij winst vandaag tegen Rusland op zes, wat een achtste finaleplaats oplevert. Het zal dan de eerste keer in de geschiedenis zijn, dat Algerije op een eindronde van het WK weet door te dringen tot de volgende ronde. Tegen deze achtergrond zullen de Algerijnen erop gebrand zijn de wedstrijd te winnen.

Rusland staat er minder gunstig voor want de eerste ontmoeting werd gelijk gespeeld tegen Zuid-Korea, terwijl de tweede in de slotfase verloren ging tegen België. Het Oost-Europese land heeft uit 2 wedstrijden slechts 1 punt weten te behalen en moet winnen om nog kans te maken de volgende ronde te bereiken.

Aangezien beide landen nog kunnen doorstromen naar de achtste finales, belooft het een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Gezien het tot nog toe geleverde spel, is Algerije de favoriet.

Zuid-Korea vs België
Zuid-Korea heeft uit 2 wedstrijden slechts 1 punt, dat brengt de Aziaten in een moeilijk parket. Overgang naar de volgende ronde is afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Algerije en Rusland. De Zuid-Koreanen zullen tot het uiterste gaan om de wedstrijd te winnen.

België dat beide wedstrijden won en dus 6 competitiepunten vergaarde, heeft voldoende aan een gelijkspel om als groepswinnaar te eindigen in groep H. Hoewel België geen denderend voetbal heeft laten zien, zal het naar verwachting niet veel moeite hebben om zich van Zuid-Korea te ontdoen. Indien België verliest en Algerije wint, kan Algerije afhankelijk van het doelsaldo, nog als groepswinnaar overgaan.

Mireille Hoepel
Advertenties