Nabeschouwing dag 14
26 Jun 2014, 04:00
foto


Op de 14e speeldag van het WK zijn de laatste wedstrijden in groep F en E afgewerkt. Argentinië had zich al geplaatst, maar moest in het treffen met Nigeria in groep F de eerste plaats in de groep veilig stellen. In de andere ontmoeting in deze groep namen Iran en Bosnië Herzegovina het tegen mekaar op. In groep E was alles nog mogelijk, Frankrijk had weliswaar 6 punten, maar was nog niet zeker van een plaats in de achtste finales.

Argentinië heeft gewonnen van Nigeria en zich zo met 9 punten uit 3 wedstrijden als eerste uit groep F geplaatst voor de volgende ronde. Nigeria heeft zich ondanks het verlies toch geplaatst voor de achtste finales, omdat Iran dat nog kans maakte om over te gaan, verloor van Bosnië Herzegovina.

In groep E kwam Frankrijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Ecuador, hetgeen voor de Fransen voldoende was om zich als groepswinnaar te plaatsen voor de volgende ronde. Voor Ecuador echter was dit resultaat onvoldoende, want Zwitserland won van Iran en kwam zo op 6 punten, waardoor dit Europees land verder mag. Op Ecuador na hebben alle andere Zuid-Amerikaanse landen zich geplaatst voor de achtste finales.

Op maandag 30 juni komen Frankrijk en Nigeria tegen elkaar uit.
Argentinië en Zwitserland treffen mekaar op dinsdag 1 juli.

Mireille Hoepel
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April