Shaqiri voorkomt 100% doorstroming Zuid-Amerika
25 Jun 2014, 20:00

Frankrijk en Ecuador kwamen in groep E niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Aangezien Zwitserland na een 2-0 ruststand met 3-0 won van Honduras, gaat dit land na Frankrijk als tweede over naar de volgende ronde.

Ecuador moest winnen om nog beslag te kunnen leggen op de laatste ticket naar de achtste finales. De Zuid-Amerikanen begonnen goed en creëerden doelrijpe kansen, maar de aanvallers faalden keer op keer. Ook Frankrijk dat voldoende had aan een gelijkspel ging slordig om met de scoringskansen, waardoor de stand bij de rust was zoals het begon: 0-0.

Valencia mocht in de 50ste minuut inrukken, na een ongelukkige overtreding op Lucas Digne. In de 68ste minuut maakte dezelfde Digne een overtreding die hem een gele kaart zou moeten opleveren, maar de arbiter hield de kaart in zijn zak. Ondanks de numerieke minderheid kreeg Ecuador voldoende mogelijkheden om een beter resultaat te boeken, maar gebrek aan samenspel deed het Zuid-Amerikaanse land de das om. Spelers als Michael Arroyo en Enner Valencia hebben meerdere malen de geFranse defensie voor schut gezet, maar gingen voor eigen roem en faalden. Aan de andere kant namen de Fransen het doel van Alexander Dominguez herhaaldelijk onder vuur, maar hij pareerde de schoten succesvol. Ecuador komt met dit gelijkspel op 4 punten, maar dat is niet voldoende om de volgende ronde te halen.

Zwitserland won door 3 doelpunten van Xherdan Shaqiri van Honduras en gaat na Frankrijk ook naar de volgende ronde. Hierdoor kon Zwitserland voorkomen dat alle Zuid-Amerikaanse landen doorstroomden naar de achtste finales.