Messi neemt Argentinië bij de hand langs Nigeria
25 Jun 2014, 17:00
Lionel Messi scoorde tweemaal en werd uitgeroepen tot man of the match.

Argentinië wint zijn laatste groepswedstrijd van Nigeria en sluit groep F als winnaar af. Na een 2-1 ruststand wonnen de Zuid-Amerikanen de ontmoeting met 3-2. In de andere wedstrijd in deze groep won Bosnië Herzegovina na een 1-0 ruststand met 3-1 van Iran.

In een sensationele wedstrijd bracht Lionel Messi de Argentijnen reeds in de 3e minuut op voorsprong, nadat een schot van Angel di Maria tegen de paal uiteenspatte en door Messi in het dak van het doel werd geschoten: 1-0. Nigeria kwam een minuut hierna langszij toen Ahmed Musa de bal achter doelman Sergio Romero krulde. Hierna hadden de Zuid-Amerikanen het beste van het spel in handen, maar de afronding liet te wensen over. Toch ging Argentinië met een voorsprong de rust in, want Lionel Messi knalde in de toegekende extratijd een vrijetrap in het Nigeriaanse doel: 2-1.

Na de rust bracht Musa de Afrikanen weer langszij in de 47ste: 2-2. Luttele minuten daarna gaf Marcos Rojo zijn land een voorsprong: 3-2. Dit was meteen ook de eindstand.

Bosnië Herzegovina won de andere wedstrijd met 3-1 van Iran. De doelpunten van de Bosniërs kwamen van Edin Dzeko, Miralem Pjanic en Avdija Vrsaljevic, terwijl Reza Haghighi de eer redde voor Iran. Hierdoor gaat Nigeria samen met Argentinië over naar de volgende ronde.