Voorbeschouwingen wedstrijden dag 14
25 Jun 2014, 12:00
foto


Op de 14e dag van het WK vallen de beslissingen in groep F en E. Om 13:00u komt de eerste echte test voor Argentinië wanneer het Nigeria treft. In de andere wedstrijd in dezelfde groep staan Bosnië en Iran tegenover elkaar. Honduras en Zwitserland trappen evenals Ecuador en Frankrijk om 17:00u af.

Nigeria vs Argentinië

In groep F heeft Nigeria tegen Argentinië voldoende aan een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken. Het Afrikaanse land heeft 4 punten uit 2 wedstrijden, terwijl Argentinië dat beide wedstrijden won met 6 punten reeds geplaatst is. In deze wedstrijd zal de beslissing vallen wie als groepswinnaar overgaat. De groepswinnaar wordt gekoppeld aan nummer 2 in groep E, terwijl het land dat op de tweede plaats eindigt, het opneemt tegen de groepswinnaar in groep E, vermoedelijk Frankrijk.

Bosnië Herzegovina vs Iran
Iran heeft met 1 punt uit 2 wedstrijden nog een kleine kans om over te gaan, maar dan moet het zelf met grote cijfers winnen van Bosnië Herzegovina, terwijl Argentinië moet winnen van Nigeria. Voor Bosnië Herzegovina is deze wedstrijd van administratieve waarde, aangezien dit land geen punten wist te vergaren uit de 2 eerder gespeelde wedstrijden.

Honduras vs Zwitserland
In groep E heeft Honduras een kleine kans, want het verloor de vorige ontmoetingen en heeft dus 0 punt uit 2 wedstrijden. Zwitserland daarentegen zit na 1 winst en 1 verlies, nog volop in de race met 3 punten. Een overwinning vandaag, brengt het puntentotaal op 6 en zou toegang kunnen geven tot de achtste finales.

Ecuador vs Frankrijk
Ecuador heeft 3 punten uit twee wedstrijden en heeft plaatsing voor de volgende ronde voor een groot deel in eigen hand, maar dan moet het Frankrijk wel verslaan. Frankrijk heeft zijn vorige wedstrijden gewonnen en heeft dus al 6 punten, echter is het land nog niet geplaatst voor de volgende ronde.

Deze groep is erg spannend, aangezien de mogelijkheid bestaat dat 3 landen met 6 punten of dat 3 landen met 3 punten eindigen. Verschillende scenario's zijn mogelijk.

Scenario 1
Frankrijk heeft al 6 punten en blijft bij verlies tegen Ecuador op 6 steken, terwijl Ecuador dan op 6 punten komt en Zwitserland komt bij winst op Honduras ook op 6 punten. In dit geval zal het doelsaldo bepalend zijn voor de volgorde van overgang. Indien dat ook gelijk is, zal het lot bepalen wie overgaat.

Scenario 2
Als Frankrijk wint van Ecuador en Zwitserland van Honduras, dan gaan Frankrijk en Zwitserland verder. (Frankrijk 9, Zwitserland 6, Ecuador 3 en Honduras 0)

Scenario 3
Frankrijk speelt gelijk tegen Ecuador en Zwitserland wint van Honduras, dan gaan Frankrijk en Zwitserland door. (Frankrijk 7, Zwitserland 6, Ecuador 4 en Honduras 0)

Scenario 4
Frankrijk speelt gelijk tegen Ecuador en Zwitserland komt niet langs Honduras, dan gaan Frankrijk als groepswinnaar over en zal het doelsaldo bepalen welke van de twee overgaan. (Frankrijk 7, Ecuador 4 en Zwitserland 4, Honduras 1)

Scenario 5
Frankrijk speelt gelijk tegen Ecuador en Honduras wint van Zwitserland, dan gaan Frankrijk en Ecuador over. Frankrijk 7, Ecuador 4, Zwitserland 3 en Honduras 3)

Scenario 6
Frankrijk wint van Ecuador en Honduras van Zwitserland, dan gaat Frankrijk met een perfecte score over en zal het doelsaldo bepalen wie meegaat, Ecuador, Zwitserland of Honduras. Is dat ook gelijk, dan bepaalt het lot de overgang.(Frankrijk 9, Ecuador 3, Zwitserland 3 en Honduras 3).

Mireille Hoepel
Advertenties