Nabeschouwing dag 13
25 Jun 2014, 04:00
foto


Op de 13e dag van het WK zijn er enkele verrassende uitslagen geweest. Het programma begon om 13:00 uur met de 2 wedstrijden in groep D die simultaan werden afgewerkt. Om 17:00 uur zijn de laatste wedstrijden in groep C eveneens gespeeld.

In groep D zijn de kaarten geschud. Costa Rica hield Engeland op een doelpuntloos gelijkspel en bracht daarmee zijn puntentotaal op 7. Uruguay versloeg Italië en eindigde met een totale score van 6 punten uit 2 wedstrijden. Hierdoor hebben Costa Rica en Uruguay zich geplaatst. De eindrangschikking in deze groep is opmerkelijk, omdat de voormalige Europese voetbalgrootmachten Engeland en Italië uit het toernooi gekikkerd zijn. Costa Rica, de Concacaf-vertegenwoordiger, gaat als groepswinnaar over en neemt het in de achtste finales op tegen Griekenland. Uruguay is in de achtste finales gekoppeld aan Colombia.

In groep C won Colombia zoals verwacht van Japan en behield zo zijn perfecte score. Met 9 punten uit 3 wedstrijden gaat het Zuid-Amerikaanse land als groepswinnaar over en speelt daar een Zuid-Amerikaans onderonsje tegen Uruguay. Griekenland is na Costa Rica de verrassing van de achtste finales. Het ging in de allerlaatste minuut langs Ivoorkust en plaatste zich voor het eerst in de geschiedenis van het WK voor de achtste finales. Daar wordt het gekoppeld aan Costa Rica dat ook voor het eerst is doorgestroomd naar de achtste finales.

Mireille Hoepel
Advertenties