Opleiding Zorgmanagement voor betere zorg aan patiënten
28 May 2014, 20:00
foto
Manodj Hindori, voorzitter Nationale Ziekenhuis Raad


De opleiding Zorgmanagement moet leiden tot betere besturing van zorginstellingen en een verhoogde kwaliteit van de geleverde zorg aan patiënten. De ceremoniële start van de eenjarige opleiding is op vrijdag 30 mei. Er nemen 20 deelnemers uit alle vijf ziekenhuizen deel aan de training. Het programma is opgezet door de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) samen met het FHR Lim A Po Instituut en het Centrum voor Management Development in de Zorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het programma richt zich op managers en professionals met een managementfunctie in een ziekenhuis of een andere zorginstelling in Suriname, licht de voorzitter van de NZR, Manodj Hindori toe. Hij is ingenomen met deze training. Aan het eind van het traject krijgen de geslaagden een diploma dat erkend wordt door het Erasmus Centrum voor management Development.

Het curriculum van het programma bestaat uit vier thema’s waarbij elk thema in twee modules wordt behandeld. De docenten zijn hoogleraren en andere ervaren managers uit de zorgsector van Nederland. De inhoudelijke leiding ligt in handen van Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Naast het diplomaprogramma wordt ook de masterclass Zorgmanagement, gericht op de directieleden van ziekenhuizen, eerstelijnsinstellingen, verzekeraars en medische bedrijven, verzorgd. Hindori geeft aan dat de NZR ook de eigen verantwoordelijkheid heeft om de kennis en kunde van onze ziekenhuisbestuurders te bevorderen. “Ik ben ervan overtuigd dat door te investeren in de Surinaamse zorgmanagers de kwaliteit van zorg aan de patiënt omhoog zal gaan”, zegt hij. De voorbereidingen voor het diplomaprogramma en de masterclass hebben ongeveer een jaar geduurd.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April