Politieman in burger verwondt twee mannen
12 May 2014, 16:30
foto


Een politieman in burger heeft gistermorgen omstreeks 05.30 uur twee mannen met zijn dienstwapen schotverwondingen bezorgd. De agent had zijn privévoertuig op het terrein van ‘Esso On the Run’ aan de Wilhelminastraat geparkeerd, toen een ander voertuig met gierende banden het terrein kwam opgereden. De twee mannen in de wagen werden door de wetsdienaar aangesproken. De mannen vonden dat zij onheus waren toegesproken, liepen naar het voertuig van de agent en brachten hem via het openstaande raampje enkele vuistslagen toe.

De voorlichting van politie zegt dat het een en ander blijkt uit camerabeelden en getuigenverklaringen. Twee bewakers kwamen ertussen en verwijderden het tweetal. De agent van politie stapte vervolgens uit zijn voertuig en haalde zijn dienstvuistvuurwapen te voorschijn. Er ontstond een schermutseling tussen de mannen en de politieambtenaar, waarbij een schot afging. Eén van de mannen liep hierbij een in-uit schotverwonding op aan zijn rechterborst. De kogel raakte hierna de andere man die een verwonding opliep aan zijn wang.

Beide gewonden zijn per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp, waar zij ter observatie zijn opgenomen. Het dienstvuistvuurwapen is hangende het onderzoek in beslag genomen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling O.P.Z.
Advertenties