Onthulling kunstwerk Tjon Poen Gie te Adjoemaberg
30 Apr 2014, 09:00
foto


Het resultaat van de inspanningen van kunstenaar Rodney Tjon Poen Gie wordt donderdag onthuld bij de Adjoemaberg - de ingang van het dorp Adjoema - tussen Moengo en Albina. Het gaat om Bagua-installatie; een beschilderd platform in de vorm van een achthoek. In het centrum en de acht hoeken staan negen rotsen van de lokale aarde.

Het doel is om toeristen aan te trekken en een inspiratie te zijn bij het creëren van de nieuwe stad Moengo. Daarnaast is het een plek om te relaxen en om bijvoorbeeld video-opnamen te maken. De onbewerkte rotsen zullen in de toekomst bewerkt worden door Moengonees talent of andere internationale kunstenaars, zegt het promotieteam van het evenement.

Rodney Tjon Poen Gie is de derde Surinaamse kunstenaar in residentie bij Tembe Art Studio in Moengo. Zijn residentieperiode is mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade in Suriname die per jaar twee kunstenaars de ruimte biedt om drie maanden een residentie te doen bij de studio. Het project houdt in dat de residerende kunstenaar een object maakt dat onderdeel wordt van het Marowijne kunstpark, maar daarnaast werkt de kunstenaar ook met jongeren in Moengo en de omliggende dorpen om hun creativiteit te prikkelen en te helpen ontwikkelen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April