Veroordeelde man vrij bij uitspreken vonnis
25 Apr 2014, 02:00
foto


Rechter Marie Mettendaf heeft Humphrey A. (59) veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan tien voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. De veroordeelde heeft zijn broertje op 21 februari diverse kapverwondingen toegebracht. Hij heeft zijn handeling te Klaaskreek in het district Brokopondo gepleegd. Met de opgelegde straf is Humphrey A. op vrije voeten gekomen.

Officier van justitie Reshmi Rathipal had een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. Als de rechter mee zou gaan met deze strafeis, zou de man nog in de gevangenis zijn. De rechter heeft echter rekening gehouden met het feit dat de veroordeelde de zorg over zijn bejaarde moeder heeft. Zij is 90 jaar oud. Daarnaast is hij voor het eerst in aanraking gekomen met justitie.

Op een eerdere rechtszitting beweerde Humphrey A. dat hij al moe was van zijn jongere broer die bij zijn moeder woont, terwijl de verdachte voor haar zorgt. Op die bewuste dag ging de verdachte naar zijn moeder en zag dat zij alleen thuis was. Zijn broertje beweerde dat hij een werk was gaan zoeken. Het botert niet tussen beide broers. Vijf jaren terug had Humphrey A. zijn broer al gekapt op zijn hoofd.

Op 21 februari was het weer raak en kwam het tot een handgemeen tussen beide broers. Buren hebben de twee uit elkaar gehaald en de veroordeelde ging de woning binnen. Zijn broertje schold hem uit en gilde dat hij deze keer Humphrey A. zou onthoofden. Deze uitlating viel niet in goede aarde bij de verdachte en hij werd woest. Hij pakte een houwer en ging ermee naar buiten. Volgens de veroordeelde had hij niet de intentie om zijn broertje ermee te verwonden, maar hij wilde hem slechts afschrikken. Het slachtoffer werd op verschillende plekken geraakt met de houwer en hield ook veel striemen aan zijn lichaam over.


Advertenties