Drugssmokkel afgestraft met twaalf maanden
24 Apr 2014, 22:00
foto


Newienkoemar D. heeft een celstraf van twaalf maanden, waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar, een boete van SRD 750 of vier weken hechtenis opgelegd gekregen van rechter Marie Mettendaf. Hij heeft geprobeerd om op 7 maart 1320 gram cocaïne uit te voeren naar Nederland. Hij was op vakantie in Suriname en bij zijn terugkeer slikte hij 114 bolletjes. In ruil hiervoor zou hij een vergoeding van Euro 5000 ontvangen. Maar, op de luchthaven viel hij door de mand.

Volgens de veroordeelde was de drugs bedoeld voor iemand in Nederland. Hij beweerde dat hij in 2004 geschoten werd in zijn been en daardoor een schuld moet aflossen aan een ziekenhuis in Nederland. Zijn schuld is in die tien jaren opgelopen naar euro 8000. Met deze handeling hoopte hij af te kunnen komen van zijn financiële problemen.

Officier van justitie Reshmi Rathipal voerde aan dat de man ten koste van de gezondheid van anderen zijn eigen ziekenhuiskosten wilde dekken. Advocaat Hedley Derby pleitte dat zijn cliënt niet de juiste weg heeft bewandeld om zijn schulden af te lossen. Ook zou zijn cliënt nu spijt van zijn handeling hebben. Daarnaast komt de veroordeelde voor het eerst in aanraking met de justitie.
Rathipal eiste twaalf maanden celstraf en een boete van SRD 1000, subsidiair vier weken hechtenis, tegen de veroordeelde.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April