Sucet houdt activiteiten voor kinderen uit Beekhuizen
22 Apr 2014, 20:00
foto
Stagiaires van Sucet bezig met kinderen uit Beekhuizen.


“Hand in hand, oog in oog. Alle kleuren van de regenboog...”, klonk het dinsdagochtend vrolijk in de discotheek van het partijcentrum van de Pertjajah Luhur te Beekhuizen. De Stichting Surinaams Centrum voor Educatie en Training (Sucet) houdt er de komende vier dagen vakantieactiviteiten voor de kinderen uit Beekhuizen en omgeving. De uitvoering van dans, sport, beeldende kunst en het voorzingen van liedjes geschieden door buitenlandse studenten die stage lopen via de stichting.

Aan de gezichten van de kinderen was duidelijk te merken dat zij het er naar hun zin hadden. Voor hen was het een heel andere ervaring om te gaan met personen met een andere cultuur. “Het is de tweede keer dat ik mee doe met de activiteiten van stichting Sucet. Het leuke ervan is dat je andere mensen leert kennen en ook leer hoe je met ze moet omgaan. We moeten bijvoorbeeld alleen maar Nederlands praten met de stagiaires, anders verstaan ze ons niet,” zegt Robina Vliet, leerlinge van OS Lobato.

In beweging
Ook de stagiaires zeggen het werken met het Surinaamse kind als leuk te ervaren. “We brengen de jeugd in beweging. We wisten eigenlijk niet welke soort kinderen we zouden krijgen, maar nu zijn ze hier en ze zijn heel enthousiast,” zegt Lies Theunissen, ergotherapeut in opleiding. Volgens haar collega Vele van Obbergen gaat het meer om het praktisch bijbrengen van kennis aan de kinderen.

Margo Kramp, directeur van Sucet, vertelt dat het idee de activiteiten te houden bij het PL-centrum van de stagiaires zelf komt. “We zouden eigenlijk de activiteiten op de OS Lobatoschool houden, toen één van de stagiaires vroeg of het niet bij het partij centrum van de PL kan. En zo zijn wij bij PL-erf beland, met als gevolg dat de partij heeft toegestemd de kinderen te faciliteren en de activiteiten te ondersteunen,” aldus Kramp.
Advertenties