Onderminister LVV komt uit KTPI-gelederen
22 Apr 2014, 00:00
foto


Djoemadie Kasanmoesdiran wordt de nieuwe onderminister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Hij wordt woensdag samen beëdigd met onderdirecteur Landbouw Soeresh Algoe, die minister wordt van het departement.

Oesman Wangsabesari, ondervoorzitter van de KTPI, zou achter de voordracht van Kasanmoesdiran zitten. Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, zegt aan Starnieuws dat zijn partij niet op de hoogte is van de voordracht. Hij is totaal niet hierin gekend. Kasanmoesdiran is geen onbekende bij het ministerie. Hij heeft jarenlang voor het ministerie in Nickerie gewerkt. Hij heeft veeteelt gestudeerd en heeft een master in toegepaste statistiek.

Starnieuws verneemt dat Kasanmoesdiran een heel grote bijdrage heeft geleverd bij de laatste landbouwtelling. Hij heeft de LVV-ambtenaren getraind voor de landbouwtelling.

Kasanmoesdiran komt op de plaats van Abigail Lie A Kwie die plaats moest maken, nadat de Megacombinatie de samenwerking met Pertjajah Luhur had verbroken. In het Congresgebouw worden woensdag ook de ministers van Handel en Industrie (ABOP) en van Binnenlandse Zaken (NDP) beëdigd.
Advertenties