Donderdag nog geen begrotingsbehandeling
22 Apr 2014, 06:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zal voordat de begroting in het openbaar wordt behandeld, eerst een overleg hebben met de fracties. Op grond hiervan zal de begroting niet donderdag worden behandeld, zoals eerder door president Desi Bouterse op een persconferentie was bekendgemaakt.

Door de ontwikkelingen in de coalitie, waarbij door Bouterse, de samenwerking met Pertjajah Luhur is verbroken, zal ook de invulling van de vaste commissies worden gewijzigd. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur is voorzitter van de vaste commissie bij Landbouw, Veeteelt en Visserij en Handel en Industrie. Ondervoorzitter Ronny Tamsiran geeft leiding aan de commissie Binnenlandse Zaken.

Het ligt in de bedoeling dat Somohardjo en Tamsiran worden vervangen. Simons zegt aan Starnieuws dat zij nog niet gepland heeft wanneer de huishoudelijke vergadering zal worden gehouden, waarbij de functies in de commissies zullen worden gewijzigd. Ook de spreektijd van de coalitie en oppositie zullen er anders uitzien. Elk assembleelid heeft een uur spreektijd. Nu is de verhouding 26 voor de coalitie en 25 voor de oppositie, met Nieuw Suriname erbij.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April