Rusland: Pollack zal zijn functie in NPS neerleggen
20 Apr 2014, 19:30
foto
Gregory Rusland, voorzitter van de NPS.


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft secretaris Remi Pollack gevraagd om zijn functie ter beschikking te stellen. "Ik ga niemand beletten om functies in te vullen en een bijdrage te leveren aan het land", zegt Rusland om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Kort voordat Pollack het 'ja-woord' aan president Desi Bouterse zou geven, had hij een spoedonderhoud met de NPS-voorzitter.

Rusland zegt dat Pollack hem heeft voorgehouden dat de president hem gevraagd heeft om districtscommissaris van Commewijne te worden. Pollack zei dat hij een bijdrage wil leveren. "Onze positie is dat wij niemand zullen beletten, maar ik heb hem voorgehouden dat die functie niet gepaard gaat met hoofdbestuurslid van de NPS. Daar had de heer Pollack begrip voor", deelt Rusland mee.

Kort na het onderhoud met Rusland had Pollack een gesprek met Bouterse. Hij heeft het aanbod aanvaard. De NPS-voorzitter merkt op dat het congres van de partij de bestuursleden heeft gekozen. Te zijner tijd zal dit ook voorgelegd worden aan het congres. "Gezien mijn verantwoordelijkheid moest ik de secretaris van de partij vragen om zijn functie per onmiddellijke ingang neer te leggen", stelt Rusland.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April