Miguel van Assen vestigt nieuw Carifta-record
20 Apr 2014, 12:00
foto
Miguel van Assen met zijn Carifta-gouden plak.


Miguel van Assen heeft ervoor gezorgd dat de Surinaamse vlag in volle glorie heeft gewapperd tijdens de Carifta Games. Op het moment dat het Surinaams volkslied luid en duidelijk klonk, stond de Surinaamse delegatie fier en vol emotie tijdens dit heuglijk moment. Op de eerste dag van de Carifta atletiekkampioenschappen te Martinique heeft Suriname zijn eerste gouden plak binnen.

Van Assen heeft wederom Carifta-goud bemachtigd op zijn favoriete nummer: hinkstapspringen. Met veel machtsvertoon heeft hij een sprong van 16.33 meter gedaan. Hij is de enige atleet bij deze spelen die de 16 meter-grens heeft overschreden.

De Jamaicanen hadden het nakijken en moesten genoegen nemen met zilver en brons. Het goud was immers opgeëist door Suriname. Van Assen heeft op het onderdeel hinkstapspringen tegelijkertijd een nieuw Carifta, Zuid-Amerikaans jeugd, Surinaams en persoonlijk record gevestigd. Het Surinaams record stond sinds 1991 op naam van Edward Cruden met 16.20 meter. Van Assen is een jeugdatleet die nu al het Surinaams senioren record op zijn naam heeft gebracht. Dave Pika is op dit onderdeel geëindigd als vierde.

Voorts zijn er persoonlijke records gelopen door:
Pansa op de 100 meter 10.91
Asantiba op de 100 meter 11.32
Seedorf op de 400 meter 49.95.
pdf-icon.gif triple-jump-18-boys_Carifta_2014.pdf                
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April