De Ster wipt Real Saramacca uit Lidbondentoernooi
20 Apr 2014, 02:00
Vaguno Milano van De Ster scoort zijn tweede doelpunt.

De twintig verenigingen, die verdeeld zijn over de tien poules in vijf regio’s, zijn zaterdag tegen elkaar uitgekomen in de halve finale van de negende SVB-Integra Port service/DP World Lidbonden toernooi. De wedstrijd De Ster van Nickerie tegen Real Saramacca werd in het Nickerie Stadion gespeeld. Na een 2-2 stand werden er penalty's geschoten. De Ster gaat verder in dit toernooi.

De Ster kwam op 1-0 door een penalty van Vaguno Milano in de 16e minuut. De speler Henk Godliep van De Ster werd in de zestien meter zone neergelegd, waardoor de arbiter geen ander keus had dan te wijzen naar de witte stip.
De tweede helft was nauwelijks begonnen, 47e minuut, of de speler Gerold Leysner van De Ster werd in het strafschopgebied ten val gebracht. De scheidsrechter wees andermaal naar de witte stip. Vaguno Milano schoot weer raak: 2-0.

Na dit doelpunt nam de ploeg uit Saramacca geleidelijk aan de wedstrijd over. Andwille van Zichem verkleinde in de 68e minuut de achterstand naar 2-1. Real Saramacca bleef aanvallen en de druk op het doel van De Ster werd heftiger waardoor in de 89e minuut de speler Van Zichem middels een fraaie kopstoot de doelman van De Ster verschalkte: 2-2. Dit was ook zijn tweede doelpunt voor de middag. De ontmoeting eindigde 2-2, waardoor penalty's moesten uitmaken wie verder naar de finaleronde gaat. De Ster scoorde 4 van de penalty's en Real Saramacca miste 2, waardoor de Nickeriaanse ploeg overgaat naar de volgende ronde. Real Saramacca keek tegen 4 gele kaarten en 1 rode kaart aan, terwijl De Ster 3 gele kaarten en 1 rode kaart tegen zich kreeg.