'Book drive' VS ambassade levert ruim 1000 boeken op
19 Apr 2014, 22:07
foto
Jane Smith van SAAA en de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania kijken naar de donatie van de Amerikaanse ambassade tijdens de 'book drive'. (Foto: VS ambassade)


Het is de eerste keer dat de Amerikaanse ambassade ter afsluiting van de 'US National Library Week' in Paramaribo een 'book drive' hield. Dat deed ze in samenwerking met de Suriname America Alumni Association (SAAA). Er zijn boeken verzameld om te doneren aan bibliotheken van minderbedeelde instellingen. Deze activiteit werd zaterdag gehouden op de parkeerplaats van de ambassade aan de dokter Sophie Redmondstraat.

Ruim duizend boeken werden bijeengebracht. Heel wat Nederlandstalige en Engelstalige boeken kwamen in de dozen terecht voor nog te selecteren instellingen. Het gaat om kinderboeken tot romans. Maar eerst worden de boeken geteld en gesorteerd, zegt Ingrid Hill van de publiciteitsdienst van de Amerikaanse ambassade. Ze is ingenomen met het mooie aantal bezoekers. ”Hoe meer boeken gedoneerd worden, hoe meer tehuizen, jeugdcentra en andere organisaties in geheel Suriname geholpen kunnen worden”, meldt Jane Smith van de SAAA.

Een boek bleef hangen op het netvlies van de veel bezoekers, namelijk dat van de niet zo lang overleden auteur en historicus, André Loor: André Loor vertelt… en het kwam uit de juiste bron, de weduwe van de schrijver. Zij doneerde een door Loor gesigneerd exemplaar. De SAAA en de ambassade kijken terug op een geslaagd project.

Ivo Rosseels
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April