Leiding staatsbedrijf Surzwam onder curatele
20 Apr 2014, 00:00
foto
Een machine van Surzwam bezig met het uitbaggeren van het ondiepe inham van het pompgemaal te Wageningen.


De leiding van het parastatale bedrijf NV Suriname Zwaar Materiaal (Surzwam) is onder curatele gesteld. Nadat de samenwerking met Pertjajah Luhur werd opgezegd, werd SRD 1.6 miljoen opgenomen om aannemers te betalen.

Starnieuws verneemt dat de regering achter deze stap is gekomen, nog voordat de uitbetaling plaatsgevonden had. Er had geen afstemming plaatsgevonden met minister Andy Rusland (Financiën) die ad interim is op Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De leiding van het bedrijf wordt verweten dat niet afgestemd is over het uit te voeren beleid, nadat minister Hendrik Setrowidjojo zijn portefeuille ter beschikking had gesteld. Er mogen geen handelingen worden verricht door de leiding van Surzwam.

NDP-topper Rashied Doekhie zegt aan Starnieuws dat hier duidelijk iets niet in orde is. Hij deelt mee dat er een diepgaand onderzoek gepleegd zal worden naar het financieel beleid van het parastataal bedrijf. Doekhie zal zich meer bezig gaan houden met LVV. Hij zal de plaats van de voorzitter van Pertjajah Luhur, assembleelid Paul Somohardjo, innemen en leiding geven aan de vaste commissie van LVV.
Advertenties