De VHP zit nu in ochtendschemering van onze politiek
19 Apr 2014, 03:00
foto


Elk jaar rond Pasen denken sommige VHP-ers misschien terug wat er precies was gebeurd op maandag 01 april 1991 op Tweede Paasdag in theater Bellevue. Straks op maandag 21 april 2014 is het precies 23 jaar geleden dat het Actiecomité Democratische Structuren VHP, een massameeting had georganiseerd in theater Bellevue. Wat heeft de VHP na deze massameeting wel geleerd en wat weigert zij nog steeds toe te geven?

Wat de VHP wel heeft geleerd is dat wanneer er binnen de partij comités ontstaan, dan wil dat zeggen dat de partijstructuren niet meer goed functioneren. Die structuren moeten herzien worden want die spreken de jonge kiezers niet aan en wie niet in het machtscentrum zit, zal nooit iets kunnen bereiken voor de achterban. Dan rijst onmiddellijk de vraag, hoe lang wilt u nog zitten in de oppositie?

Sinds de oprichting van instituten voor opiniepeilingen, weet bijna elke Surinamer dat politieke handelingen met opiniepeilingen voorspeld kunnen worden en dat ook elke uitspraak gemeten en gewogen kan worden. De VHP heeft nu een landelijke opiniepeiling nodig om antwoorden te vinden op de vragen hoe het verder moet. Zelfstandig, in een andere combinatie of net als vroeger? De VHP zit nu in die ochtendschemering!
Vooral de DNA-leden die nu buiten de regeringscoalitie zitten, maar die elke maand wel hun dik salaris ontvangen, kunnen niets doen voor hun achterban. Zij zullen straks doorgaan als de onnozele politici die zich alleen maar wisten te verschuilen achter hun salaris en achter de standpunten van hun partij. Zij beseffen te weinig dat het belang van de kiezer immens groter is dan de politieke stoere taal van enkele toppers binnen de partij.
Dit pamfletje heeft er bijna ook de schijn van, alleen moet ik keihard werken om goed te kunnen leven, want Bellevue is al 23 jaar een gepasseerd station en dat willen sommige VHP-ers maar niet toegeven.

Benjamin S. Mitrasingh
Advertenties