Soemita richt zich op komende verkiezingen
19 Apr 2014, 09:00
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemtia


KTPI-voorzitter Willy Soemita concentreert zich op de komende verkiezingen. Hij zegt aan Starnieuws dat hij over het verbreken van de band met Pertjajah Luhur, de mededeling heeft gekregen van president Desi Bouterse. Soemita zegt aan Starnieuws dat de partijen in de Mega Combinatie geen inbreng hebben gekregen in het besluit.

Soemita moest zich melden bij de president, waar op het kabinet van de president ook ondervoorzitter Oesman Wangsabesari van de KTPI aanwezig was. Soemita heeft de president meegedeeld dat hij het bestuur zou inlichten over de ontwikkelingen en de mening zou peilen. Soemita deelt mee dat op de bestuursvergadering Wangsabesari niet aanwezig was.

De meningen in het hoofdbestuur zijn verdeeld over deze breuk. Soemita zegt dat de samenwerking met de Mega Combinatie op 25 mei 2015 verloopt. De KTPI voert aftastende gesprekken met diverse partijen. "We weten nog niet met wie wij in zee zullen gaan. Dat besluit moet nog worden genomen", zegt de partijvoorzitter. Er is helemaal geen contact met assembleelid Refano Wongsoredjo die namens de KTPI in Nickerie is gekozen. Ondanks de verzoening met Wangsabesari, lijkt de verstandhouding niet te zijn hersteld.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April