RGD voorziet op 22 april distributiepunten van babyvoeding
18 Apr 2014, 10:00
foto


De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zal op 22 april beginnen om de verschillende distributiepunten te voorzien van babyvoeding. Het gaat om door de overheid gesubsidieerde blikvoeding voor baby's tot twee jaar.

Op 11 april 2014 besloot president Desi Bouterse het besluit om per 1 april de babyvoeding niet meer te subsidiëren, terug te draaien. De RGD meldt dat intussen een deel, SRD 6 miljoen, van de nog door de RGD te ontvangen subsidiegelden, op haar rekening is gestort. Hierdoor kan overgegaan worden tot het inkopen van nieuwe voorraden blikvoeding. De door de overheid vastgestelde prijzen zijn:
• Nutrilon 1 en 2 srd. 4.75 per blik
• Lactogen 1 en 2 srd. 5.60 per blik

Gelet op de te verwachte drukte doet de RGD een beroep op de ouders of verzorgers die zich begeven naar de distributiepunten voor het aanschaffen van blikvoeding, om er rekening mee te houden dat:
1. met de bevoorrading van de distributiepunten op dinsdag 22 april 2014 zal worden aangevangen en de verkoop op deze dag nog niet goed op gang zal komen
2. de richtlijnen voor de aanschaf van babyvoeding ongewijzigd blijven namelijk dat per week, per kind twee blikken babyvoeding kunnen worden aangeschaft.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April