Politie rekent verkrachtings-verdachte in
17 Apr 2014, 14:00
foto


De politie heeft de 22-jarige Kevin D. in de kraag gevat. De man zou een vijftienjarig meisje tegen haar wil hebben meegenomen en haar hebben verkracht. Kevin D. is voor zijn woning aan de Voorbraakweg te Bernharddorp aangehouden.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat het slachtoffer met haar neef en de verdachte in een auto reden. Kevin zat achter het stuur. De neef had het meisje gevraagd om mee te gaan naar een supermarkt waar hij iets wilde kopen. Aangekomen bij een supermarkt aan de Sawarieweg, niet ver van de woonplaats van de vijftienjarige, stapte de neef uit en liep de winkel binnen. Op dat moment is Kevin D. weggereden met het meisje.

Omstanders die hadden gemerkt dat het meisje tegen haar wil werd meegenomen, hebben de politie van het bureau Rijsdijk geïnformeerd. De informatie over de auto is doorgespeeld aan andere politie-eenheden. Op een gegeven moment heeft een surveillerende politie-eenheid de auto gesignaleerd in de Pararakweg. De politie heeft de auto achtervolgd en de bestuurder aangemaand tot stoppen. Kevin D. stopte niet en keerde de auto op de weg. Tijdens die manoeuvre zag het meisje kans uit de auto te springen en naar de agenten te rennen.

Een van de agenten ging op straat staan en gaf Kevin D. het stopteken. Hij negeerde dat en reed recht op de politieagente af. De agente sprong voor haar eigen veiligheid weg, waarna Kevin D. hard wegreed en daarbij de politieauto heeft geramd.

De politieagenten hebben hulp gekregen van collega’s van Kwakoegron, die langsreden. Zij gingen de onverlaat achterna en hebben hem te Bernharddorp aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zit hij nu in de bak.
Advertenties